İTO: İstanbul’daki ticari yapılar acilen güçlendirilmeli

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç: “Depreme Hazır Olmak İçin Her An Değerli”

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, depreme hazırlıklı olmanın öneminin altını çizerek, ticari binalarda yapı güçlendirme çalışmalarının acilen gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Avdagiç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, devletin, yerel yönetimlerin ve halkın iş birliği içinde İstanbul’un dönüşüm ve yeniden inşasının hızlandırılması gerektiğine dikkat çekti.

Depreme hazırlıklı olmanın sürekli bir süreç olduğunu belirten Avdagiç, “Deprem gerçeğiyle yüzleşmeliyiz. Devletimizin hazır olduğunu bilmek güven verici. Belediyelerin halkla dayanışması bizim en büyük gücümüz. Şimdi hep birlikte, devlet, yerel yönetimler ve halk işbirliği içinde, İstanbul’un dönüşüm ve yeniden inşasını hızlandırmalıyız. Ekonomimizin merkezi olan İstanbul’un yeniden inşası ve dönüşümünde iş yerlerini de hesaba katmalıyız.” şeklinde konuştu.

“Ticari Yapılar Acilen Güçlendirilmeli”

Avdagiç, ticari binalarda da risk tespiti yapılarak modern teknolojiler kullanılarak yapı güçlendirme çalışmalarının derhal başlatılması gerektiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

“Depreme dayanıklı olması gereken ticari binalar, küçük sanayi siteleri, iş merkezleri, OSB fabrikaları, oteller, özel hastaneler gibi ekonomik yapılar için acil ve eş zamanlı bir şekilde güçlendirme çalışmalarına başlamalıyız. 16 milyon İstanbullunun güvenliği en önemli önceliğimizken, Türkiye’nin üretim merkezi olan İstanbul’daki iş yerlerini ve fabrikaları da depreme karşı güçlendirmeliyiz. Hem insan hayatını korumak hem de ekonomik kayıpları önlemek için aynı anda hareket etmeliyiz.”

Related Posts

Bakan Şimşek’ten enflasyon açıklaması: ‘Beklentilerde kötüleşme var’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin ekonomik durumuna dair önemli açıklamalarda bulundu. Enflasyonun düşürülmesinin hükümetin birinci önceliği olduğunu belirten Şimşek, büyüme perspektifinin orta ve uzun vadede güçlü olduğunu iddia etti. Ayrıca, Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını azaltmanın öncelikleri arasında olduğunu ifade etti.

Çinli ihracatçılar ABD’den uzaklaşıyor: Yeni pazar arayışı hız kazandı

Çin Uluslararası Ticareti Teşvik Konseyi’nin anketine göre, Çinli ihracatçıların yarısı ABD ile ticaretlerini azaltmayı planlıyor. Tarifelerin artan belirsizlik yarattığına dikkat çeken firmalar, kaybedilen siparişlerin yerine gelişmekte olan pazarlara yönelmeye hazırlanıyor. Çin tarafı, Washington’a tarifeleri müzakere yerine “silah” olarak kullanmama çağrısı yaptı.

Türkiye’nin dev şirketi Fransızlara satılıyor

Borusan şirketlerinden Borusan Tedarik Zinciri Çözümleri ve Teknoloji A.Ş.’nin Fransız denizcilik devi CMA CGM iştiraki CEVA Logictics’e 440 milyon dolar bedelle satışı için taraflar arasında sözleşme imzalandı. Satış süreci, Rekabet Kurumu’nun onayının ardından tamamlanacak.

Gemiler, dünyanın her köşesinde TÜRKSAT’ın gözetiminde

TÜRKSAT, denizcilikte güvenliği ve izleme kabiliyetini en üst seviyeye taşıyan Gemilerin Uzak Mesafeden Tanımlanması ve İzlenmesi (LRIT) Sistemi ile Türkiye ve dünya denizlerinin güvenliğini sağlıyor.

Yılın ilk 3 ayında 3,1 milyon doları aşan hamsi ihracatı

Türkiye’den yılın ilk çeyreğinde yapılan hamsi ihracatı 3 milyon 143 bin 252 dolara ulaştı.

‘Konak aşkı’, tasarruf dinlemedi

Kamuda Tasarruf Tedbirleri Genelgesi kağıt üzerinde kaldı. İktidar ‘İtibardan tasarruf olmaz’ dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir