Borsa İstanbul’da teknoloji zirvesi: DevSecOps başladı

BT Derneği Yönetim Kurulu Başkanı: Güvenli Yazılım Geliştirme Süreçleri DevSecOps Days Etkinliğinde Tartışılacak

Gong töreni öncesi konuşan BT Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serttaş, DevSecOps Days etkinliğinde, güvenli yazılım geliştirme süreçlerini tartışmanın yanı sıra güvenliğin kendisini sistem tasarımının ayrılmaz bir parçası haline getiren yolu yeniden tanımlamak için toplandıklarını belirtti. Serttaş, yapay zekanın artık sadece algoritmik bir oyuncağın ötesinde olduğunu ifade ederek, “Hayatımızın her köşesine nüfuz eden öneri sistemlerinden siber güvenlik önlemlerine kadar, kod analizinden operasyonel otomasyona kadar her yerde izlerini görüyoruz. Bu yüzden Amerika ve Japonya’dan uluslararası uzmanlar ile ülkemizin bilgi teknolojisi liderlerini aynı sahnede buluşturuyoruz.” dedi.

“Finans Sektöründe Bilgi Teknolojilerinin Etkin Kullanımı Önemli”

Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Erdinç Tutam da etkinliğe ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını ve Borsa İstanbul’da olmasını çok önemsediklerini vurgulayarak, “Borsa İstanbul olarak her zaman teknoloji trendlerini ve teknolojik gelişmeleri takip etmeye çalıştık. Bunu bütün sistemlerimizde uygulamaya çalıştık. Bugünkü etkinliğin de bu kapsamda değerlendirmesini düşünüyoruz. Finans sektöründe bilgi teknolojilerinin etkin kullanımı bir rastlantı değil. Bu aslında finans ekosisteminin temel bir ihtiyacıdır.” dedi.

“Nihai Karar Verici İnsandır”

Takasbank Genel Müdür Yardımcısı Taşkın Özer ise DevSecOps’un yazılım geliştirmeyi, güvenliği ve operasyonu birbirine entegre eden bir kültür ve bir metodoloji olduğunu söyleyerek, “Yapay zeka, tekrarlayan görevleri otomatikleştirerek güvenlik uzmanlarımızın ve geliştiricilerimizin daha stratejik, analitik ve yaratıcı işlere odaklanmasına olarak sağlamaktadır. Ancak unutmayalım ki yapay zeka yalnızca bir araçtır ve nihai karar verici her zaman insan olacaktır.” diye konuştu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilgi Güvenliği Daire Başkanı Burcu Doğan Kasacı, etkinliğin, teknolojinin güvenlikle nasıl entegre biçimde geliştirilebileceğini tartışmak açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Related Posts

WhatsApp’tan beklenmedik ‘yapay zeka’ adımı!

Dünya genelinde milyonlarca kullanıcıya sahip olan mesajlaşma uygulaması WhatsApp’tan teknoloji severleri memnun edecek bir adım geldi. Android platformunda gerçekleştirilen i son beta güncellemesinin ardından yapay zeka tabanlı yeni bir özelliği …

2024 rekor kırdı: Siber saldırılarda ‘yapay zeka’ etkisi

Dijital dünyada 2024 yılına kötü amaçlı yazılımlarla yapılan siber saldırılar damga vurdu. Saldırılarda yapay zeka teknolojisinin etkisine dikkat çekildi.

Washington Post’tan dikkat çeken hamle: Amatör yazarlar yapay zeka yardımıyla köşe yazısı gönderebilecek

Bu hamlenin, gazetenin diğer yayınlardan, Substack yazarlarından ve amatör köşe yazarlarından gelecek dış görüş yazılarına daha fazla yer açma yönündeki daha geniş bir girişimin parçası olduğu bildiriliyor. YAPAY ZEKA YAZI KOÇU ‘EMBER’ DEVREDE …

Chatgpt’den iş dünyasına özel yeni özellikler: Bulut entegrasyonu ve toplantı kaydı geldi

Bu yenilikler arasında farklı bulut servisleriyle entegrasyonlar, toplantı kayıt ve döküm özellikleri ve derinlemesine araştırma için araç bağlantılarını sağlayan MCP (Model Bağlam Protokolü) desteği bulunuyor. BULUT SERVİSLERİYLE GÜÇLENDİRİLMİŞ …

Wi-fi şifresi unutkanlığına son: İşte farklı cihazlarda kayıtlı parolaları bulmanın pratik yolları

Belki de modemin arkasında başka bir odada bulunan uzun bir karakter dizisi ya da evin bir yerlerinde bir yapışkan not kağıdına yazılı. Her iki durumda da, bir arkadaşınızı, aile üyenizi veya iş arkadaşınızı rahatsız etmeden ya da kendi …

Meta, Constellation Energy ile 20 yıllık nükleer enerji anlaşması imzaladı

Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın sahibi ABD’li teknoloji şirketi Meta, yapay zeka alanında artan enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla Constellation Energy ile 20 yıllık nükleer enerji anlaşması yaptığını duyurdu.