Gemiler, dünyanın her köşesinde TÜRKSAT’ın gözetiminde

TÜRKSAT’tan Denizcilik Sektörüne Özel LRIT Sistemi

TÜRKSAT, LRIT Sistemi’nin 1000 deniz miline kadar kapsama alanı sunarak, limanlara gelen gemileri anlık olarak takip ettiğini duyurdu.

Türk bayraklı gemilerin konum, kimlik ve zaman bilgilerini dünyanın her yerine ileten sistem, deniz ticaretinin kritik rol oynadığı küresel ekonomide gemi trafiğinin doğru yönetilmesine büyük katkı sağlıyor. TÜRKSAT’ın yerli imkanlarla geliştirdiği LRIT Sistemi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı himayesinde Türkiye’nin deniz güvenliğine önemli bir destek sunuyor. Bu sayede deniz kazalarının önlendiği, kaçakçılığın engellendiği ve deniz kirliliğiyle etkin bir şekilde mücadele edildiği belirtiliyor.

LRIT Sistemi, denizcilik sektörünün temel direği haline gelmiş durumda. Sistem, denizlerde güvenliği sağlamanın yanı sıra liman trafiğini de rahatlatıyor. Türkiye’nin denizcilik alanındaki güvenilir altyapısını daha da sağlamlaştıran sistem sayesinde, gemi izleme uygulamaları mobil ve tablet üzerinden kolayca gerçekleştirilebiliyor.

“Deniz Ticareti Artık Çok Daha Güvenli”

TÜRKSAT’ın geliştirdiği LRIT Sistemi, denizcilikle ilgili tüm bilgileri tek bir ağ üzerinde topluyor ve gemilere yanaşma ve yük bilgilerine dair bilgilendirme sürecini hızlandırıyor. Ayrıca, milli yazılım ve donanımıyla stratejik bir özellik taşıyan sistem, Türk arama kurtarma sahası içinde seyir halindeki gemileri anlık olarak izleyebiliyor. Deniz trafiğini kontrol altında tutan sistem, deniz kirliliği ile mücadele çalışmalarına da önemli bir destek sunuyor.

LRIT Sistemi, yenilenen altyapısıyla siber güvenliği en üst seviyeye taşıyor. Güncellenen yazılım ve donanım yapısı sayesinde siber tehditlere karşı daha dirençli hale gelen sistem, Uluslararası Denizcilik Örgütü tarafından da tam not almayı başarıyor.

Related Posts

Türkiye’nin dev şirketi Fransızlara satılıyor

Borusan şirketlerinden Borusan Tedarik Zinciri Çözümleri ve Teknoloji A.Ş.’nin Fransız denizcilik devi CMA CGM iştiraki CEVA Logictics’e 440 milyon dolar bedelle satışı için taraflar arasında sözleşme imzalandı. Satış süreci, Rekabet Kurumu’nun onayının ardından tamamlanacak.

Yılın ilk 3 ayında 3,1 milyon doları aşan hamsi ihracatı

Türkiye’den yılın ilk çeyreğinde yapılan hamsi ihracatı 3 milyon 143 bin 252 dolara ulaştı.

‘Konak aşkı’, tasarruf dinlemedi

Kamuda Tasarruf Tedbirleri Genelgesi kağıt üzerinde kaldı. İktidar ‘İtibardan tasarruf olmaz’ dedi.

Petrolün düşüşü Türkiye’deki akaryakıt fiyatlarını nasıl etkileyecek?

ABD Başkanı Trump’ın yeni gümrük tarifeleri, küresel ticaret savaşlarının derinleşeceği endişeleriyle petrol fiyatlarını sert bir şekilde düşürdü. Bu durum, enerji ithalatçısı Türkiye gibi ülkeler için enerji maliyetlerinde azalma sağlasa da, doların zayıflaması ve küresel ekonomik yavaşlama gibi faktörler, büyüme beklentilerini olumsuz etkileyebilir.

MASAK: Türkiye kara para ağına sürüklenmiyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) “Türkiye kara para ağına sürükleniyor” iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada Türkiye’nin kara para ile mücadelede uluslararası standartları karşıladığına dikkat çekildi. MASAK, POS cihazları üzerinden suç gelirlerinin aklanmasını engellemek amacıyla yeni tedbirler aldığını ve denetimlerin artırıldığını duyurdu.

Çiftçilere 6,7 milyar liralık destek ödemesi bugün yapılacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 6 milyar 669 milyon 644 bin 111 lira destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir