İBB’nin metrobüslerini üreten dev firma konkordato ilan etti

Toplu Taşıma Devi AKIA ve Bağlı Şirketleri Konkordato Sürecinde

Toplu taşıma sektöründe önemli bir konuma sahip olan Ulaşım İç ve Dış Ticaret A.Ş. (AKIA) ile bağlı beş şirketi, 26 Mayıs 2025 tarihinde üç aylık geçici konkordato sürecine girdi. Bakırköy 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin kararıyla konkordato kapsamına alınan şirketler şunlardır:

  • AKIA HESS Otomotiv
  • RST Filo ve Oto Kiralama
  • UFT Otomotiv Temizlik Hizmetleri
  • Ulaşım İç ve Dış Ticaret A.Ş.
  • Ulaşım Motorlu Araçlar Servis Otomotiv Turizm

Mahkeme, şirketlerin malvarlıklarının korunması için gerekli tüm tedbirleri almaya karar verdi. Konkordatonun başarılı olup olmayacağı, atanan üç kişilik geçici konkordato komiser heyeti tarafından değerlendirilecek.

Yerli Üretim, İran Merkezli Şirket

İstanbul Başakşehir merkezli olan ve üretim tesisi Bursa İnegöl’de bulunan AKIA, otobüs, midibüs ve metrobüs üretiminde ülkemizin önde gelen markalarından biridir. Şirketin Ultra LF12 EV, Ultra TB12, Ultra LE8, Ultra DD ve Metrobüs gibi tanınmış modelleri, özellikle İstanbul ve diğer şehirlerde toplu taşıma sistemlerinde kullanılmaktadır.

Yerli üretim yapsa da şirketin asıl merkezinin İran’ın Tebriz kentinde olduğu ve AKIA’nın, İran’ın en büyük toplu taşıma aracı üreticilerinden biri olduğu bilinmektedir. 500’den fazla çalışanı bulunan firma, İran’ın Doğu Azerbaycan Eyaleti’nde en büyük sanayi üreticilerinden biridir.

2 Temmuz Duruşması Merakla Bekleniyor

Konkordatonun kalıcı hale gelip gelmeyeceği, 2 Temmuz 2025’te yapılacak ilk tahkikat duruşmasında netlik kazanacak. Mahkeme, şirketlerin borçlarını yapılandırarak faaliyetlerine devam edip edemeyeceğini bu tarihte değerlendirecektir.

Related Posts

ABD’nin cari açığı yılın ilk çeyreğinde arttı!

ABD Ticaret Bakanlığı, Ocak-Mart dönemine ilişkin cari işlemler dengesi verilerini açıkladı. Buna göre, ülkenin cari işlemler açığı, bu yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 44,3 artışla 450,2 milyar dolara çıktı. Bu dönemde cari …

Yaşlanan Türkiye’de ilaç krizi kapıda: Dışa bağımlılık tehlike saçıyor

Türkiye’nin nüfusu giderek yaşlanıyor. Ülkemizde henüz yerli ilaç molekülü geliştirilmediği için, özellikle yaşlılığa bağlı kronik hastalıklar, kalp-damar hastalıkları ve onkoloji alanındaki ilaçlara olan talep önümüzdeki dönemde artış gösterecek …

Tütün ve tütün mamulleri ihracatı 7 yıl sonra 1 milyar doları aştı

Türkiye’nin tütün ve tütün mamulleri ihracatı bir yıllık dönemde 915 milyon dolardan 1 milyar 4 milyon dolara yükseldi.

Bakan Uraloğlu’ndan 5G açıklaması: ‘2026 yılı içerisinde ilk sinyali alırız’

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 5G ihalesini ağustosta yapmayı düşündüklerini belirterek, “2026 yılı içerisinde ilk sinyali alırız ve ilk etapta bütün ülkenin kapsanmasından ziyade belki yoğun illerin kapsanması ve 4,5G’de olduğu gibi peyderpey bir program dahilinde süreci yürütürüz diye düşünüyorum.” dedi.

Trump’ın ‘Amerikan altın çağı’na Fed engeli: Enflasyon korkusu rotayı bozdu

ABD Merkez Bankası, ABD Başkanı Donald Trump’ın ticaret politikalarının yol açtığı ekonomik belirsizlikler nedeniyle faiz indirimi planlarını yavaşlatıyor. Fed artan enflasyon beklentilerine karşı temkinli adımlar atmaya hazırlanıyor.

Denetimler sıkılaşıyor! Gelir İdaresi bilişim alanında onlarca kişiyi işe alacak

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), bilişim alanında çeşitli unvanlarda görev alacak 81 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. İlgili ilan, Resmi Gazete’de yayımlandı. SİBER GÜVENLİK DİKKAT ÇEKTİ Başkanlık, yazılımcıdan yapay zeka uzmanına kadar 16 …