Influencer Gibi Influencer: Hülya Avşar “Bahçeden Erken Hasat” Diyerek Kırdı O Lezzete Talep Arttı

Ünlü oyuncu Hülya Avşar, geçtiğimiz aylarda Ayvalık’taki yazlığında ‘Bahçeden erken hasat’ diyerek video paylaştı. Avşar’ın bu paylaşımı zeytin üreticilerinin gündemine oturdu. Zeytin hasadının hızla devam ettiği Balıkesir’in Edremit Körfezi’nde Coğrafi işaretli o zeytin türüne talep arttı. 

İşte, detaylar…

Hülya Avşar’ın geçtiğimiz aylarda sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı video talebi artırınca; Avşar, zeytin üreticilerine adeta “influencer gibi influencer” dedirtti.

Güzel oyuncu Hülya Avşar, Eylül ayının başında Instagram hesabı üzerinden ‘Bahçeden erken hasat’ notu ile video paylaştı. Avşar’ın bu paylaşımı takipçileri tarafından bir hayli ilgi gördü. Öyle ki bu ilgi zeytin üreticilerinin de gündemine oturdu.

Hülya Avşar kırdı, Coğrafi işaretli Edremit zeytinin o türüne talep arttı!

Hülya Avşar’ın ‘(Bahçeden erken hasat) Çok mu havaya girmişim? Hakan çalıştırıyor beni?’ notuyla paylaştığı videoda, bahçesindeki zeytinleri toplayarak kırma zeytin yaptığı anlar yer alıyordu.

İHA muhabirlerine konuşan zeytin ve zeytinyağı üreticisi Zafer Soykara, Hülya Avşar’ın zeytin kırma videosundan sonra en çok talep edilen zeytin çeşidinin ‘kırma zeytin’ olduğunu açıkladı.

Soykara’nın açıklamasına göre, aynı zamanda sezonun ilk ürünü olan kırma zeytin (Coğrafi işaretli Edremit yeşil çizik zeytin), Hülya Avşar’ın videosu çok tıklandığı için en çok talep edilen ürün oldu. İşte, zeytin üreticisi Zafer Soykara’nın o açıklaması: 

Bugünlerde Hülya Avşar’ın zeytin kırma videosundan sonra en çok talep görün ürün kırma zeytin oldu. Sezon olması ve Hülya Avşar hanımın da videosu çok ilgi gördüğü için bugünlerde en çok aranan ve istenen zeytin türü kırma oldu.

İşte, Hülya Avşar’ın zeytin kırma videosu ?

Röportajın ardından Hülya Avşar’ın keyifle zeytin kırdığı video kadar ‘kırma zeytinin’ ne olduğu da merak edildi. Peki, kırma zeytin nedir?

Kırma zeytin, yeşil zeytinlerin erken hasat döneminde toplanıp çeşitli yöntemlerle kırılmasının ardından elde edilen sofralık bir zeytin türüdür. Zeytinler, çekiç veya taş gibi aletler kullanılara kırılır. Kırma işlemi tamamlandıktan sonra zeytinler, suyun içinde belli bir süre bekletilir. Bu süre zarfı içerisinde su, düzenli aralıklarla değiştirilir ve zeytinlerin acılığı tamamen giderilene kadar bu işlem devam eder. Daha sonra, zeytinlerin içinde bulunduğu suya limon ve tuz da eklenir. 

Zeytinler tuz ve limonla fermante olduktan sonra, lezzetli kırma zeytinler elde edilir. Kısa zamanda yapılan ve tüketilen kırma yeşil zeytinler yaklaşık 10 gün içerisinde tüketilmeye hazır hale gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir