İstanbul ve İzmir’den akın akın gidiyorlar

Kuş Cenneti Milli Parkı: Doğaseverlerin Vazgeçilmezi

Balıkesir’in Bandırma ve Manyas ilçeleri sınırlarında bulunan Kuş Cenneti Milli Parkı, İstanbul ve İzmir gibi çevre illerden gelen doğa tutkunlarının ilgi odağı haline geldi. Doğanın kalbinde saklı bu güzellik, Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçileri etkileyici manzarasıyla büyülemeye devam ediyor.

Özellikle tatil günlerinde yoğun ilgi gören Kuş Cenneti Milli Parkı, kış aylarında bile doğal güzelliğiyle büyülemeyi sürdürüyor. Kış mevsiminde yaz aylarına nazaran daha fazla ziyaretçi ağırlıyor.

Kuş Cenneti, koruma altındaki parklar arasında önemli bir yere sahiptir.

KUŞ CENNETİ MİLLİ PARKI

Kuş Cenneti Milli Parkı, Balıkesir ilinin Manyas Kuşgölü’nün kuzeydoğusundaki Marmara Bölgesi’nde konumlanmıştır. Park, Manyas, Gönen ve Bandırma arasında yer almaktadır.

Bandırma Kuşcenneti Milli Parkı, Kuşgölü’nün kuzeydoğu kıyılarında bulunmaktadır. Bandırma-Balıkesir karayolunun 15. kilometresinden güneye sapan 3 kilometrelik bir yolla Kolşehir’e ulaşılabilir. Resmi Gazete’de yayınlanarak sınırları genişletilen parkın alanı 24047 hektara ulaşmıştır.

Kuş Cenneti’nin “Millî Park” ilan edilmesinin temel nedeni, barındırdığı zengin kuş türleridir. Türkiye’deki millî parklar arasında en küçük olan Kuş Cenneti, genişletilen alanında 16400 hektarlık bir göl alanına ve hazine arazilerine ev sahipliği yapmaktadır.

Küçük olmasına rağmen, Kuş Cenneti ülkemizin en popüler millî parklarından biridir. Bandırma Kuşcenneti’nin konumu, 1939 yılında İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Zooloji Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Curt Kosswig ve eşi Leonore Kosswig tarafından keşfedilmiştir. Kosswick’in çalışmaları sonucunda “Kuşcenneti” adını alan park, doğa severler arasında hızla popülerlik kazanmış ve 1959 yılında Millî Park ilan edilmiştir.

Related Posts

ABD’nin cari açığı yılın ilk çeyreğinde arttı!

ABD Ticaret Bakanlığı, Ocak-Mart dönemine ilişkin cari işlemler dengesi verilerini açıkladı. Buna göre, ülkenin cari işlemler açığı, bu yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 44,3 artışla 450,2 milyar dolara çıktı. Bu dönemde cari …

Yaşlanan Türkiye’de ilaç krizi kapıda: Dışa bağımlılık tehlike saçıyor

Türkiye’nin nüfusu giderek yaşlanıyor. Ülkemizde henüz yerli ilaç molekülü geliştirilmediği için, özellikle yaşlılığa bağlı kronik hastalıklar, kalp-damar hastalıkları ve onkoloji alanındaki ilaçlara olan talep önümüzdeki dönemde artış gösterecek …

Tütün ve tütün mamulleri ihracatı 7 yıl sonra 1 milyar doları aştı

Türkiye’nin tütün ve tütün mamulleri ihracatı bir yıllık dönemde 915 milyon dolardan 1 milyar 4 milyon dolara yükseldi.

Bakan Uraloğlu’ndan 5G açıklaması: ‘2026 yılı içerisinde ilk sinyali alırız’

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 5G ihalesini ağustosta yapmayı düşündüklerini belirterek, “2026 yılı içerisinde ilk sinyali alırız ve ilk etapta bütün ülkenin kapsanmasından ziyade belki yoğun illerin kapsanması ve 4,5G’de olduğu gibi peyderpey bir program dahilinde süreci yürütürüz diye düşünüyorum.” dedi.

Trump’ın ‘Amerikan altın çağı’na Fed engeli: Enflasyon korkusu rotayı bozdu

ABD Merkez Bankası, ABD Başkanı Donald Trump’ın ticaret politikalarının yol açtığı ekonomik belirsizlikler nedeniyle faiz indirimi planlarını yavaşlatıyor. Fed artan enflasyon beklentilerine karşı temkinli adımlar atmaya hazırlanıyor.

Denetimler sıkılaşıyor! Gelir İdaresi bilişim alanında onlarca kişiyi işe alacak

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), bilişim alanında çeşitli unvanlarda görev alacak 81 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. İlgili ilan, Resmi Gazete’de yayımlandı. SİBER GÜVENLİK DİKKAT ÇEKTİ Başkanlık, yazılımcıdan yapay zeka uzmanına kadar 16 …