İzmir Sağlık Sisteminde Kritik Dönemeç

İzmir’deki Kamu Hastanelerinde Yönetici Değişikliği Beklentisi

İzmir’deki kamu hastaneleri, ilçe sağlık müdürlükleri ve İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli yaklaşık 300 sözleşmeli yöneticinin sözleşmeleri önümüzdeki Haziran ayında sona erecek.

Sorunların Çözümü İçin Liyakatlı Yöneticiler Gerekli

Özellikle büyük hastaneler ve ilçelerde yaşanan sağlık sorunları, yöneticilerin büyük bir bölümünde değişiklik yapılması gerektiği yönündeki beklentileri artırıyor. Şehirde gündemde olan sağlık altyapısı ve hizmet kalitesi ise sözleşmelerin yenilenme süreciyle bir kez daha tartışma konusu oldu. Özellikle büyük hastanelerin yoğunluğu, Bayraklı Şehir Hastanesi’nin tam kapasiteyle hizmet verememesi ve ilçe bazında yaşanan erişim sorunları, sağlık yöneticilerinin performanslarını sorgulatıyor. Bu durum, kamuoyunda yöneticilerin büyük bir kısmında değişiklik yapılması gerektiği şeklinde güçlü bir algı oluşturdu.

Liyakat vurgusu ve düşük hasta memnuniyeti

Bilim ve Sağlık Haber Ajansı (BSHA) Genel Yayın Yönetmeni Erkan Doğan, İzmir’deki sağlık sisteminde liyakatın daha fazla önem kazanması gerektiğini belirtti. Doğan, İzmir’deki altyapının yeterli olmasına rağmen, hasta memnuniyet oranlarının düşük olmasının endişe verici olduğunu dile getirdi. Doğan’a göre, yönetim kademesinde liyakat esaslı bir yaklaşım benimsenmeli. Uzun süredir aynı koltukta oturan yöneticilerin tabandan gelen sorunları göremediğine dikkat çeken Doğan, Sağlık Bakanlığı’nın hizmet kalitesini yükseltme çabalarının yeterince sonuç vermediğini ifade etti. Yeni yönetici seçiminde liyakati göz önünde bulundurmanın önemli olduğunu vurgulayan Doğan, İzmir için uzman ve hizmete adanmış yöneticilerin gerekliliğine değindi.

Related Posts

Hücreyi temizle, gençliği kazan: Yeni nesil senolitikler

Bilim insanları yaşlı hücreleri ortadan kaldıran “senolitik” moleküllerle yaşlanma sürecini yavaşlatmayı hedefliyor. Amaç daha uzun değil, daha sağlıklı bir ömür. Farelerde işe yaradı, şimdi insanlar üzerinde deneniyor. Kalp hastalıkları, alzheimer ve osteoporoz gibi yaşlılık hastalıklarına karşı yeni bir umut doğdu: Senolitikler…

Türkiye’de her 5 çocuktan 1’i fazla kilolu

Ankara’da lise öğrencisi Mahmut Baloğlu (17) Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Çocuk Obezite Merkezi’nde 6 ayda 30 kilo vererek 163 kilodan 133 kiloya düştü.

KKKA vaka sayısı artıyor: Keneye dikkat

Yaz aylarının gelmesiyle kene vakalarında artış yaşanırken, uzmanlar Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı uyarıyor. Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, hastalığın ölümcül seyredebileceğini belirterek “Kene çıplak elle çıkarılmamalı, mutlaka sağlık kuruluşuna başvurulmalı” dedi.

Ağız içindeki mikroplar beyni etkiliyor: Çürük diş, alzaymır sebebi olabilir mi?

Ağız içindeki mikroplar beyni etkiliyor: Çürük diş, alzaymır sebebi olabilir mi?

Bel ve boyun fıtığı ameliyatsız tedavi edilebilir!

Sıklıkla bel ve boyun ağrıları, duruş bozuklukları, çene eklemi problemleri, spor yaralanmaları ve sindirim sistemi şikâyetlerinde osteopatiye başvurulduğuna dikkat çeken Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Selin Özen, “Osteopatik manipülatif tedavi (OMT), ilaçsız ve cerrahisiz bir yöntem olması nedeniyle birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Bununla birlikte, bu uygulama herkes için uygun olmayabilir. Her tıbbi girişimde olduğu gibi, osteopatik tedavi de mutlaka hekim değerlendirmesiyle ve kişiye özel olarak planlanmalıdır” dedi.

Türkiye MS Derneği, MS’in az bilinen yönlerine yapay zekâyla ışık tuttu

Her yıl 30 Mayıs, “Dünya Multipl Skleroz (MS) Günü” olarak anılıyor. Bu sene Türkiye MS Derneği, Dünya MS Günü öncesinde, 27 Mayıs Salı günü basın toplantısı düzenledi. Merck Türkiye’nin desteğiyle gerçekleşen toplantıda, MS belirtileri “MSafeler” temalı yapay zekâ destekli eserlerle anlatıldı. Toplantıya Türkiye Multipl Skleroz Derneği Başkanı Doç. Dr. Melih Tütüncü ve Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serkan Demir konuşmacı olarak katıldılar.