PEAKUP, 150’den fazla teknoloji liderini yapay zeka etkinliğinde buluşturdu

150’den Fazla Teknoloji Liderini Yapay Zeka Etkinliğinde Buluşturan PEAKUP, Dijital Dönüşümü Desteklemeye Devam Ediyor

PEAKUP, Türkiye’nin dijital dönüşüm yolculuğunda öncü bir rol üstlenen ve toplumu teknolojiyle geleceğe hazırlama vizyonuyla hareket eden bir teknoloji şirketidir. 27 Mayıs’ta Microsoft Türkiye ofisinde gerçekleştirilen “AI in Action: Deep Dive” etkinliği, yapay zekanın sektörel etkilerini derinlemesine incelemek amacıyla 150’den fazla iş ve teknoloji liderini bir araya getirdi.

Gerçek örnekler ve en iyi uygulamalar üzerine odaklanıldı

PEAKUP’un ev sahipliğini yaptığı “AI in Action: Deep Dive” etkinliği, mart ayında düzenlenen ve büyük ilgi gören “AI in Action: Multiverse of AI Agents” etkinliğinin devamı niteliğindeydi. Microsoft işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte, yapay zekanın kurumsal dünyadaki kullanım senaryoları detaylı bir şekilde ele alındı.

PEAKUP CEO’su Ahmet Toprakçı, etkinliği değerlendirirken yapay zekanın artık iş dünyasında sadece otomasyonla sınırlı kalmadığını ve kuruluşların stratejilerini, yapılarını ve yatırımlarını doğrudan etkilediğini belirtti. Etkinliğin amacının, yapay zekanın iş dünyasındaki derin ve altyapı düzeyindeki etkilerini anlamak olduğunu vurguladı.

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Özbilgin de konuşmacılar arasındaydı

Etkinlikte, PEAKUP CEO’su Ahmet Toprakçı’nın ve Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Özbilgin’in sunumları dikkat çekti. Ayrıca, Microsoft ve PEAKUP uzmanları, yapay zeka temel yapı taşlarını katılımcılara canlı deneyimlerle aktardılar.

Yapay zeka harcamaları 2028’e kadar 632 milyar dolara ulaşacak

PEAKUP CSO’su KadirCan Toprakçı, yapay zeka alanındaki küresel harcamaların 2028 yılına kadar 632 milyar dolara ulaşacağını öngören IDC verilerini hatırlattı. Etkinliğin, yapay zekanın iş dünyasındaki rolünü anlamak ve doğru yatırım kararları alabilmek için önemli bir platform sunduğunu belirtti.

PEAKUP, teknoloji deneyimlerinin merkezi olma misyonuyla hareket ederek, Microsoft çözümlerinde uzmanlaşmış ekipleriyle birçok müşteriye hizmet vermektedir. Şirketin düzenlediği etkinlikler, bilgi paylaşımı ve karar vericileri bir araya getirme konusundaki başarısını kanıtlamaktadır.

Related Posts

2024 rekor kırdı: Siber saldırılarda ‘yapay zeka’ etkisi

Dijital dünyada 2024 yılına kötü amaçlı yazılımlarla yapılan siber saldırılar damga vurdu. Saldırılarda yapay zeka teknolojisinin etkisine dikkat çekildi.

Washington Post’tan dikkat çeken hamle: Amatör yazarlar yapay zeka yardımıyla köşe yazısı gönderebilecek

Bu hamlenin, gazetenin diğer yayınlardan, Substack yazarlarından ve amatör köşe yazarlarından gelecek dış görüş yazılarına daha fazla yer açma yönündeki daha geniş bir girişimin parçası olduğu bildiriliyor. YAPAY ZEKA YAZI KOÇU ‘EMBER’ DEVREDE …

Chatgpt’den iş dünyasına özel yeni özellikler: Bulut entegrasyonu ve toplantı kaydı geldi

Bu yenilikler arasında farklı bulut servisleriyle entegrasyonlar, toplantı kayıt ve döküm özellikleri ve derinlemesine araştırma için araç bağlantılarını sağlayan MCP (Model Bağlam Protokolü) desteği bulunuyor. BULUT SERVİSLERİYLE GÜÇLENDİRİLMİŞ …

Wi-fi şifresi unutkanlığına son: İşte farklı cihazlarda kayıtlı parolaları bulmanın pratik yolları

Belki de modemin arkasında başka bir odada bulunan uzun bir karakter dizisi ya da evin bir yerlerinde bir yapışkan not kağıdına yazılı. Her iki durumda da, bir arkadaşınızı, aile üyenizi veya iş arkadaşınızı rahatsız etmeden ya da kendi …

Meta, Constellation Energy ile 20 yıllık nükleer enerji anlaşması imzaladı

Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın sahibi ABD’li teknoloji şirketi Meta, yapay zeka alanında artan enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla Constellation Energy ile 20 yıllık nükleer enerji anlaşması yaptığını duyurdu.

Borsa İstanbul’da teknoloji zirvesi: DevSecOps başladı

Dünyanın farklı yerlerinden teknoloji uzmanlarını “AI for DevSecOps” temasıyla buluşturan ve Borsa İstanbul ev sahipliğinde gerçekleştirilen DevSecOps Days İstanbul etkinliğinin açılışında gong çalındı. Etkinlikte gongu, Bilişim Teknolojileri (BT) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Serttaş, Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Erdinç Tutam, Takasbank Genel Müdür Yardımcısı Taşkın Özer, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilgi Güvenliği Daire Başkanı Burcu Doğan Kasacı ve Carnegie Mellon Üniversitesi’nden Hasan Yaşar birlikte çaldı.