Rus bilimci: İnsanlar zekalarını geliştirmektense vücut geliştirmeye daha istekli

Rus Bilim İnsanı: Hafızayı Geliştirmek Mümkün

Rus bilim insanı Piradov, hafızanın beyin için en önemli özelliklerden biri olduğunu vurgulayarak, bellek kapasitesinin artırılmasının insanlık ve medeniyet için büyük fırsatlar sunduğunu belirtti. Özellikle hızlı mezuniyet, yabancı dil öğrenme, zor becerileri kazanma gibi konularda genişlemiş belleğin önemine dikkat çeken Piradov, insanların zekalarını geliştirmek yerine vücut geliştirmeye daha fazla ilgi gösterdiğini ifade etti.

Piradov’un değindiği Norveçli araştırmaya göre, 1930 ile 1980 yılları arasında doğan bireylerin IQ puanlarının sonraki yıllarda doğanlardan ortalama 20 puan daha yüksek olduğu ortaya çıktı. Bu durumun, bilimsel ve teknolojik ilerlemenin yaşam konforunu artırmasının, insanların zekasını nasıl etkilediğini gösterdiğini belirtti.

Geçmişte çocukların kolaylıkla iki basamaklı sayıları çarpabildiklerini ancak günümüzde telefon numaralarını dahi zor hatırladıklarını ifade eden Piradov, insan hafızasının sınırsız olduğunu ancak genişletilmiş ve eğitilmiş hafızaya sahip kişilerin, on binlerce ondalık basamağı hatırlayabilen Savant sendromlu bireyler gibi olamayacaklarını belirtti.

Piradov’un açıklamalarına göre, beynin belirli bir bölgesine yapılan navigasyonel transkraniyal manyetik stimülasyon seansının, çalışma belleğinin hacmini %20-25 oranında artırabildiği ancak bu etkinin ne kadar süreceğinin henüz net olmadığı ifade edildi. Sonuç olarak Piradov, beyinin dünyadaki en ilginç araştırma konularından biri olduğunu düşündüğünü belirterek, nöroloji biliminin de önemine değindi.

Related Posts

WhatsApp’tan beklenmedik ‘yapay zeka’ adımı!

Dünya genelinde milyonlarca kullanıcıya sahip olan mesajlaşma uygulaması WhatsApp’tan teknoloji severleri memnun edecek bir adım geldi. Android platformunda gerçekleştirilen i son beta güncellemesinin ardından yapay zeka tabanlı yeni bir özelliği …

2024 rekor kırdı: Siber saldırılarda ‘yapay zeka’ etkisi

Dijital dünyada 2024 yılına kötü amaçlı yazılımlarla yapılan siber saldırılar damga vurdu. Saldırılarda yapay zeka teknolojisinin etkisine dikkat çekildi.

Washington Post’tan dikkat çeken hamle: Amatör yazarlar yapay zeka yardımıyla köşe yazısı gönderebilecek

Bu hamlenin, gazetenin diğer yayınlardan, Substack yazarlarından ve amatör köşe yazarlarından gelecek dış görüş yazılarına daha fazla yer açma yönündeki daha geniş bir girişimin parçası olduğu bildiriliyor. YAPAY ZEKA YAZI KOÇU ‘EMBER’ DEVREDE …

Chatgpt’den iş dünyasına özel yeni özellikler: Bulut entegrasyonu ve toplantı kaydı geldi

Bu yenilikler arasında farklı bulut servisleriyle entegrasyonlar, toplantı kayıt ve döküm özellikleri ve derinlemesine araştırma için araç bağlantılarını sağlayan MCP (Model Bağlam Protokolü) desteği bulunuyor. BULUT SERVİSLERİYLE GÜÇLENDİRİLMİŞ …

Wi-fi şifresi unutkanlığına son: İşte farklı cihazlarda kayıtlı parolaları bulmanın pratik yolları

Belki de modemin arkasında başka bir odada bulunan uzun bir karakter dizisi ya da evin bir yerlerinde bir yapışkan not kağıdına yazılı. Her iki durumda da, bir arkadaşınızı, aile üyenizi veya iş arkadaşınızı rahatsız etmeden ya da kendi …

Meta, Constellation Energy ile 20 yıllık nükleer enerji anlaşması imzaladı

Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın sahibi ABD’li teknoloji şirketi Meta, yapay zeka alanında artan enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla Constellation Energy ile 20 yıllık nükleer enerji anlaşması yaptığını duyurdu.